به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، در اين نشست، فرهاد عزیزی مدیر کل پایگاه های میراث جهانی سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اهميت فردوسي و توس گفت: تلاش ها براي توسعه توس بايد بيش از پيش انجام شود و وضعيت بصري اين منطقه مهم بايد ساماندهي شود.
وي گفت: ايجاد اين پايگاه در منطقه تاريخي توس مي تواند به توسعه اين منطقه و نيز حفظ ميراث فرهنگي در منطقه تاريخي توس كمك فراواني كند.
عزيزي افزود: برنامه ريزي ها در منطقه تاريخي توس بايد به گونه اي باشد كه مردم نيز منتفع شوند.
رجبعلي لباف خانيكي مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه وجود حرم مطهر امام رضا(ع) و آرامگاه فردوسي دو مكان مهم در مشهد مقدس هستند كه نقش مهمي در جذب گردشگر و زائر دارند و از اين دو مكان مهم و ارزشمند به عنوان قطب هاي فرهنگي و مذهبي در مشهد ياد مي شود.
وي گفت: اهميت منطقه توس و آرامگاه فردوسي به گونه اي است كه بايد نگاه ها به اين منطقه با ديگر مناطق تفاوت جدي داشته باشد و برنامه ريزي هاي ي كه براي توس انجام مي شود از اهميت ويژه اي برخوردار است.
لباف خانيكي افزود: خبرهاي خوبي از توس به زودي منتشر خواهد شد و منطقه تاريخي توس به زودي متحول خواهد شد.
وي با اشاره به برخي از رعايت نكردن قوانين ميراث فرهنگي در اطراف آرامگاه فردوسي در سال هاي گذشته ادامه داد: با انجام يك سري برنامه ريزي ها موفق به رفع اين نواقص در اطراف آرامگاه فردوسي شديم به گونه اي كه در حال حاضر كتابخانه و مركز اسناد در آرامگاه فردوسي راه اندازي شده است و اطراف آرامگاه از بهينه سازي شده است.
وي ادامه داد: سه كتاب نگارش شده در سال جاري در جشنواره انتخاب كتاب سال خراسان به عنوان كتب برتر انتخاب شدند كه همگي مرتبط با توس مي باشند.
لباف خاطر نشان كرد: راه اندازي اين پايگاه مي تواند به افزايش تحقيق و پژوهش در منطقه تاريخي توس و نيز حفاظت از بناها و مجموعه هاي فرهنگي اطراف توس مانند مكان منسوب به آرامگاه امام محمد غزالي، بناي هارونيه و ... كمك كند.
انتهای پیام/